ELŐZETES FELMÉRÉS

Tisztelt múzeumlátogatók/múzeumi oldalt látogatók!

Ez év májusában szeretnénk egy érdekes programot megszervezni. A program lényege, hogy a résztvevők szakember vezetésével megtanulhatják a kályhacsempe készítés alapjait, elkészíthetnek egy vagy több csempét. A munkafolyamatot teljesen végigviszik, tehát az agyag meggyúrásától a préselésen át egészen a mázazásig és a mázas égetésig minden fázist saját maguk csinálhatnak. A műhelymunka mellett minden alkalommal lesz ipartörténeti, néprajzi előadás a kályhák-kemencék, azok használatának (sütés-főzés, fűtés stb.) témakörében.

Öt ilyen, alkalmanként 4 órás programot tervezünk péntek és szombat délutánonként.
A részvétel ingyenes, anyagköltség sincs, a Csoóri Sándor Alapprogram pályázata a támogató.

Mielőtt hivatalosan, dátumokkal hirdetnénk a programot, szeretnénk felméri a jelentkezők számát (leginkább a műhely mérete miatt, hogy hová szervezzük…), ezért kérjük, aki úgy gondolja, hogy szeretne ezen a „tanfolyamon” részt venni, itt az oldalunkon jelezze azt. (A mostani jelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel, csak nekünk segítség.)
A hivatalos jelentkezés elindítása leginkább a járványhelyzettől függ, ha már biztos dátumokat látunk, hirdetni fogjuk itt és a városi médiában.

Köszönjük!