Hírek rólunk

ELŐZETES FELMÉRÉS

Ez év májusában szeretnénk egy érdekes programot megszervezni. A program lényege, hogy a résztvevők szakember vezetésével megtanulhatják a kályhacsempe készítés alapjait, elkészíthetnek egy vagy több csempét.

tovább »

„Virágzó népművészet” – pályázati felhívás

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület 2021. évben is meghirdeti „Virágzó népművészet” című pályázatát, immár tizenhetedik alkalommal. A pályázat jelentkezési lapját az alkotó és a nevezett tárgy(ak) adataival, ha még zsűrizés előtt áll a tárgy, akkor zsűrizésre küldendő tárgyak adataival kitöltött, szabályos, Népi Iparművészeti Bíráló Bizottságának zsűri kérelemmel (adatlap) együtt, 2021. április 22 -ig

tovább »

Különdíjjal térhetett haza a túri keramikus az országos versenyről

Zoltán Emese neve hallatán először a gyönyörű kerámiái vagy a szolnoki karácsonyi vásár juthat az eszünkbe. Elvégre munkái versenyeken és vásárokban is rendre feltűnnek. A mezőtúri keramikus emellett gyakran vesz részt pályázatokon, melyeken több alkotását is díjazták már. A legutóbbi megméretésen például különdíjjal jutalmazták.

tovább »

VONALAK-FONALAK kiállítás megnyitó

A Túri Fazekas Múzeum és Pappné Piti Erika szeretettel meghívja Önt, családját és barátait VONALAK – FONALAK (amikor egy gondolat szőnyeggé válik) című kiállításának megnyitó ünnepségére.
A megnyitó helyszíne és időpontja: Túri Fazekas Múzeum (Bolváry-kúria) 2020. augusztus 21. péntek 16 óra

tovább »