Hírek rólunk

XVI. Al­föl­di Fa­ze­kas Tri­en­ná­lé

A Hagyományok Háza, a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN. Kft és a Túri Fazekas Múzeum együttműködésében kerül megrendezésre a XVI. Alföldi Fazekas Triennálé pályázati kiállításának megnyitó ünnepsége.

tovább »

Egy születésnap margójára

Jelenleg a gyűjtemény valamivel több, mint nyolcezer kerámiát, további háromszáz néprajzi tárgyat és körülbelül négyszáz történelmi tárgyat, forrásértékű iratot őriz, az itt tárolt és rendszerezett tárgyak mennyisége pedig évről-évre nő.

tovább »

Toszkána – A népi és a népies szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára című kiállítás

Toszkána szivében, San Gimignanoban, annak középkori óvárosában, a Via San Matteo utcában nyílt meg a Modern és nemzeti – A népi és a népies szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára című kiállításunk, melyet a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeummal közösen állítottunk össze.

tovább »

Mezőtúri kerámiák Toszkána szívében!

Egy nagyszerű pályázati lehetőségnek köszönhetően a Túri Fazekas Múzeum és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közösen a világ több pontján is bemutathatja Badár Balázs és Bozsik Kálmán gyönyörű munkáit.

tovább »

arTúr fesztivál 2023

Tisztelettel hívjuk az arTúr fesztivál múzeumban  és a galériában megrendezésre kerülő programjaira, illetve a vásár napján a Mesterségek Terére!

tovább »