Hírek rólunk

Jó nekünk itthon – Múzeumok Éjszakája program

Három mezőtúri születésű, jelenleg Budapesten élő fiatalt hívtunk a Múzeumok Éjszakája programjára. A tudomány és a művészet területén dolgoznak, alkotnak, pályájukon sikeresek, Beszélgetünk velük, lesz tudományos előadás, slam poetry és filmvetítés is.

tovább »

Rajtár Ilona – Nyak-ékek

A Túri Fazekas Múzeum tisztelettel meghívja Önt és családját RAJTÁR ILONA gyöngyfűző népi iparművész NYAK-ÉKEK című önálló kiállításának megnyitójára.

tovább »

ELŐZETES FELMÉRÉS

Ez év májusában szeretnénk egy érdekes programot megszervezni. A program lényege, hogy a résztvevők szakember vezetésével megtanulhatják a kályhacsempe készítés alapjait, elkészíthetnek egy vagy több csempét.

tovább »

„Virágzó népművészet” – pályázati felhívás

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület 2021. évben is meghirdeti „Virágzó népművészet” című pályázatát, immár tizenhetedik alkalommal. A pályázat jelentkezési lapját az alkotó és a nevezett tárgy(ak) adataival, ha még zsűrizés előtt áll a tárgy, akkor zsűrizésre küldendő tárgyak adataival kitöltött, szabályos, Népi Iparművészeti Bíráló Bizottságának zsűri kérelemmel (adatlap) együtt, 2021. április 22 -ig

tovább »

Különdíjjal térhetett haza a túri keramikus az országos versenyről

Zoltán Emese neve hallatán először a gyönyörű kerámiái vagy a szolnoki karácsonyi vásár juthat az eszünkbe. Elvégre munkái versenyeken és vásárokban is rendre feltűnnek. A mezőtúri keramikus emellett gyakran vesz részt pályázatokon, melyeken több alkotását is díjazták már. A legutóbbi megméretésen például különdíjjal jutalmazták.

tovább »