FELHÍVÁS-Kézműves képzés (2022. április)

Április folyamán két ingyenes tanfolyamot indítunk.

A kályhacsempe készítés alapjait bemutató „TűzTér” programunkra már 2021 tavaszán is lehetett jelentkezni, a járvány kétszer is elhalasztotta a kezdést, de úgy néz ki, mára minden akadály elhárult.

A „Tzifrázások” című programunk fő témája a gyöngyfűzés, de a foglalkozásokon, előadásokon a viseletkultúra több területét is érintjük majd.
Mindkét programot a Csoóri Sándor Alapprogram pályázati támogatásából finanszírozzuk.

A jelentkezésről:
A tanfolyamokra 14 és 100 év között bárki jelentkezhet. A tanfolyamok egy-egy szakma alapjait mutatják be, bizonyítványt nem ad, de tökéletes arra, hogy valaki belekóstoljon a népi kézművesség két, hazánkban máig élő ágába. Az oktatók a szakmában jártas gyakorló népi iparművészek: Rajtár Ilona gyöngyfűző, Bana Gyula pedig fazekas, a kályhásmesterség ismerője. Az előadásokat néprajzosok tartják.
A tanfolyamok maximális létszáma 10-10 fő. Kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek, akik biztosan ott tudnak lenni a foglalkozásokon. (A TűzTér programunk első meghirdetésekor a túljelentkezés ötszörös volt, úgyhogy most azt tudjuk tenni, hogy amennyiben túljelentkezés lesz, úgy a 10 főt sorsoljuk, ill. igyekszünk a programokat ősszel megismételni, hogy mindenkinek lehetőségek biztosítsunk.)

Az oktatás helyszíne: Kézműves Ház (Mezőtúr, Petőfi S. u. 56.)

A képzések időpontjai:

TűzTér:
Április 9. (szombat) 10-13 óra között.
Április 13. (szerda) és 14 (csütörtök) 16-19 óra között.
Április 23. (szombat) 10-13 óra között.

Tzifrázások:
Április 9. (szombat) 14-17 óra között.
Április 12. (kedd) 16-19 óra között.
Április 19. (kedd) 16-19 óra között.
Április 23. (szombat) 14-17 óra között.

Mindkét program esetében sor kerül még egy ötödik oktatási-és kiállítási napra, ezek dátumát az oktatók és a hallgatók közösen beszélik majd meg. Az előadások dátuma még szervezés alatt, valószínűleg az első és a második oktatási napon lesznek.

Jelentkezés:
Kizárólag e-mailben név és telefonszám megadásával.
E-mail: fazekasmuzeum@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2022. március 31. (csütörtök) déli 12 óra.
Egyéb kérdéseiket is a fenti e-mail címre küldjék.

Mindkét programot a Csoóri Sándor Alapprogram pályázati támogatásából finanszírozzuk.