Múzeumok Éjszakája program a Túri Fazekas Múzeumban

Múzeumok Éjszakája program a Túri Fazekas Múzeumban

Múzeumok Éjszakája program a Túri Fazekas Múzeumban

„Hívjuk, hogy hívjunk…”

Régi idők fényképészete

Az utóbbi egy évtizedben szinte teljesen eltűntek a hagyományos filmre készített, papírra nagyított fotók, maga az évszázados technika is feledésbe merül. A Múzeumok Éjszakáján szeretnénk megmutatni azoknak, akik már csak a digitális fotózással találkoztak, hogy milyen volt használat közben egy fotólabor, hogyan készültek a fekete-fehér képek. Azokat, akik pedig dolgoztak még ezekkel az eljárásokkal, egy kis nosztalgiázásra hívjuk, elevenítsék fel ezeket az emlékeket és készítsenek egy szép képet.

Kétféle módon készíthetnek nagyított képet:
1. Hozhatnak be a régi fekete-fehér negatívjaik közül olyat, melyet szeretnének nagyítatni.
2. Helyben, az ideiglenesen kialakított fényképészműhelyben készíthetnek portrét vagy saját géppel, vagy a múzeum gépeivel, illetve a múzeum körül külső felvételeket. Fekete – fehér filmet tudunk biztosítani.
A fotólabort és a fényképészsarkot az Impro Fotóklub segítségével rendezzük be a Túri Fazekas Múzeum kiállító épületében. A program alatt a fényképezés múltját bemutató filmeket tekinthetnek meg az érdeklődők.

A programon egyszerre 4-5 személy tud dolgozni, ezért a beosztás miatt előzetes bejelentkezés szükséges. A bejelentkezéskor kérjük, hogy hagyják meg valamely elérhetőségüket.

A program június 23-án, szombaton 18 órától kezdődik és 22 óráig tart.
Bejelentkezni hétköznap 8-16 óra között lehet:
Túri Fazekas Múzeum, Mezőtúr, Bajcsy-Zsilinszky E. út 41.
Tel: 0656/350-174 és 30/315 16 27
E-mail: fazekasmuzeum@gmail.com