Térségi – Közösségi Piknik

Térségi – Közösségi Piknikre hívta ma a megye kulturális, turisztikai szakembereit, a hagyományőrzés, népművészet iránt érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Mezőtúr Város Önkormányzata.
Az identitáserősítő program résztvevőit Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere, dr.Berkó Attila, megyei kormánymegbízott és dr.Sziráki András, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte.
Rögtön felcsendültek a muzsika hangjai, a Szivárvány citerazenekar/Túri Zsiványok előadásában, majd Pusztai Zsolt, a Túri Fazekas Múzeum igazgatója tartott előadást a kulturális örökségünkről. A szakmai program második részében a Vadvirág népdalkör műsora után Mezőtúr értékeit ismertette Berceliné Boldog Mária, a Mezőtúri Értéktár Bizottság elnöke. Dr. Barancsi Ágnes ötletgazda, a Túri Kamra szerepéről beszélt a helyi identitástudatban, majd a “Leg a Láb” művészeti iskola bemutatója zárta a közösségi programot.
A rendezvényt a Mezőtúri Szépkorúak Hagyományőrző Klubja főzése, valamint őstermelők, kézművesek bemutatkozása, vására színesítette.
A program a “Megyei identitásfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében (TOP-5.3.2-17-JN1-2018-00001) projekt keretében valósul meg.