ReDesign pályázat

ReDesign- népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó- és díszítőverseny

ReDesign- népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó- és díszítőverseny

Pályázati kiírás

Az Oktatási Hivatal EFOP 3.10.1-17 projektje hagyományteremtő szándékkal ReDesign címmel népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó- és díszítőpályázatot hirdet a Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

A verseny pedagógiai célja

A verseny kiírásával az általános iskolák felső tagozatára és középiskolába járó, a népművészet iránt érdeklődő tanulókat, az iskolák tehetséggondozó alkotóműhelyeit, valamint újak létrejöttét kívánjuk támogatni.

A pályázat célja továbbá, hogy megszólítsuk azokat a fiatalokat, akik korábban nem álltak szoros kapcsolatban hagyományainkkal, népművészetünkkel, vagy nem gondolkodtak annak újszerű, mai környezetbe illő átültetésén. A pályázat lehetőséget nyújt arra is, hogy felhívjuk figyelmüket környezetünk hagyományos értékeire, a kézműves alkotások egyediségére és különlegességére, és hogy megtapasztalhassák az alkotómunka örömét.

A verseny kategóriái

Pályázhatnak az általános iskolák felső tagozatára és középiskolába járó, népművészet iránt érdeklődő tanulók: egyének és legfeljebb 3 fős alkotócsoportok. Egy alkotó (vagy csoport) több pályaművel, tárgyegyüttessel is nevezhet. A pályamunkákat általános iskolás és középiskolás kategóriában külön értékeli és díjazza a zsűri.

teljes pályázati kiírás

A nevezés módja és határideje: Regisztrálni 2018. szeptember 3. napját követően a karpatmedence.oktatas.hu/redesign linkre kattintva a nevezési lap(ok) kitöltésével és a tanulói jogviszony igazolásnak feltöltésével lehet.

A pályaműveket 2018. november 23-án 23.59-ig kell feltölteni.