KÖZLEMÉNY – Túri fazekasok Találkozója

A Fazekas Múzeum épülete

Kedves mezőtúri és Mezőtúrról elszármazott fazekasok, keramikusok!

Bizonyára tudjátok, kétévente megrendeztük a Túri Fazekasok Találkozóját a múzeumban. Idén október 3-ra terveztük ezt a fontos eseményt, de az elmúlt hónapok járvánnyal sújtott hónapjai, illetve az esetleges második hullám miatt úgy döntöttünk, hogy áttesszük a találkozót 2021-re
Az ok egyszerű: már most szerveznünk kellene, programpontokat kitalálni, költségvetést kreálni, de nem tudjuk, hogy lesz-e belőle valami, milyen lesz az érdeklődés, milyen kompromisszumokat kellene kötni.

Ehhez a hírhez tartozik, hogy október 15-re van kitűzve a Badár Balázs Országos Fazekas Pályázat díjkiosztója, kiállításának megnyitója és konferenciája. A pályázatot nem szeretnénk tolni, amennyiben a rendezvények esetleg nem tarthatók majd meg a kitűzött napon, a zsűrizést akkor is megszervezzük és a díjkiosztást online fogjuk közvetíteni – amint lehetőség lesz rá, akkor pedig megnyitjuk a kiállítást és személyesen is átadjuk a díjakat, valamint megtartjuk az előadásokat. Mindezt azért írtuk le, hogy PÁLYÁZZATOK, és biztassátok erre alkotótársaitokat is!